Ervaringen van cliënten

​Ik ervaar Cheng-la als een lieve en zorgzame therapeut die veel gevoel heeft voor mij als mens. Ik kwam een aantal maanden geleden met eczeem klachten bij haar en stond hierdoor minder sterk in mijn schoenen. Na een aantal behandelingen gaat het zienderogen beter met mij. Hierdoor zit ik beter in mijn vel en voel me zekerder en energieker. Dank je wel Cheng-la!
Esther


Via internet kwam ik op de site van voetreflexpraktijk Zenchia terecht. Geruime tijd heb ik o.a. pijn in mijn onderrug en darmproblemen ten gevolge van langdurige stress. Na een intakegesprek met en een bijpassend behandelplan zijn mijn klachten na een aantal behandelingen behoorlijk afgenomen. Ik blijf preventief om de 2 a 3 weken de behandeling voortzetten en merk hierdoor nog steeds verbetering. Ik vind Cheng-la prettig in omgang en ervaar de therapie als zeer aangenaam, ze legt letterlijk en figuurlijk de vingers op de zere plek. Verder geeft ze handige adviezen mee. Elke verandering begint bij jezelf.
Groeten, Jeroen


 Ik had al enige tijd had ik last van lichamelijke klachten, waardoor ik niet lekker in mijn vel zat. Tijdens een gesprek gaf Cheng-la mij meer informatie over de voetreflextherapie en haar werkwijze. Dit sprak mij aan en heb vervolgens een afspraak met haar gemaakt. Na een aantal behandelingen gaat het een stuk beter met mij. Ik ervaar de voetreflextherapie bij Cheng-la als zeer prettig en merk dat de klachten afnemen. Cheng-la is iemand die je meteen op je gemak stelt en de tijd voor je neemt. Er wordt goed naar je geluisterd en ze geeft goede tips, waardoor ik nu veel positiever in het leven sta. De behandeling werkt voor mij zeer effectief en wil het preventief blijven inzetten.
Mevrouw L. Witteveen


Vanaf de eerste keer dat ik Cheng-la ontmoette voelde ik een rust over me heen komen omdat ik wist dat het goed was. Ze straalt zoveel rust en liefde uit en stelde zulke gerichte vragen, ik voelde me heel welkom. De behandelingen zelf hebben een hele positieve uitwerking op mij, ik voel me totaal ontspannen, mijn klachten zijn verminderd en dat heeft mijn leven echt verbeterd. Ik kijk elke week ontzettend uit naar mijn uurtje bij haar. Alsof er een warme deken over me heen gelegd wordt. Wat een prachtig, betrokken, kundig en liefdevol persoon... Dankbaar. Ik ga ook met mijn 2 kinderen naar Cheng-la, de oudste heeft een lastige tijd achter de rug. Minder in zijn hoofd, meer in zijn lijfje... dat leek me fijn voor hem. En wat is dat goed gelukt. Hij gaat heel graag naar haar toe, alles is goed. Wil je kletsen? Wil je stil zijn? Wil je slapen? Het kan allemaal, elk kind mag helemaal zichzelf zijn, hoe fijn?! En mijn jongste van 8 jaar, die wil ook vaak wat zijn grote broer doet. Want dat is stoer. Dus ook hij mocht een keer. Hij kletst van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, zit vol grapjes en zit nooit stil (mijn zonnetje in huis ?). Aan het einde van een behandeling kwam Cheng-la mij halen en zei; 'kijk nou...' Daar lag hij... diep in slaap gevallen tijdens de behandeling, armen langs zijn hoofd omhoog. Compleet van de wereld en totaal ontspannen. Een groter compliment kan haast niet... wat is ze een heerlijk rustpunt in zijn drukke leventje… Dankbaar.
Mevrouw W. Bijsterbosch en kinderen


Via de site van het Cosmedisch Centrum ben ik op de website van Praktijk Voetreflextherapie Zenchia gekomen. Daar vertelt Cheng-la op een duidelijke en persoonlijke manier wat zij doet als voetreflextherapeute. Dit wekte bij mij een positieve en professionele indruk op, waardoor ik een afspraak gemaakt heb. Vanaf het eerste contact is Cheng-la heel vriendelijk en professioneel. Ze straalt een warme vriendelijke rust uit, waardoor een gesprek makkelijk op gang komt. Ze stelt goede vragen en luistert naar de antwoorden. Dit gebruikt ze tijdens de behandeling. De behandeling zelf is zeer prettig! Cheng-la benoemt en vraagt na wat ze bemerkt tijdens de behandeling. Na de behandeling geeft ze tips en adviezen, zonder daarin sturend te zijn. Het is aan jezelf er wat mee te doen.
Mevrouw M. Koetsier


Mijn ervaringen tot nu toe met de voetreflexbehandeling zijn heel positief. Mijn energie is beter op peil en het slapen gaat veel beter. Ook kreeg ik een aantal goede tips en tricks mee naar huis. Ik verheug mij op de volgende behandeling.
Mevrouw A. Strikwerda


Al meer dan 25 jaar heb ik een zenuwbeschadiging in mijn onderrug, wat soms heftige pijnklachten geeft, zowel in de rug maar ook met uitstraling naar het linker been. Na vele onderzoeken bij verschillende specialisten was de conclusie dat er verder niets meer aan te doen was, en dat ik met deze pijnen moest leren leven. Uiteindelijk toch op zoek gegaan naar andere alternatieven. En zo kwam ik bij de praktijk van Cheng-la “Zenchia” terecht. Haar professionele en liefdevolle aanpak van voetreflextherapie deed bij mij wonderen! Al na een aantal behandelingen voelde ik resultaat! Mijn pijnklachten zijn een stuk minder geworden! Ik zou echt iedereen aanraden het eens te gaan proberen. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met het resultaat!
De heer R. Lever


Vanwege aanhoudende nekklachten ben ik bij Cheng-la van Zenchia terecht gekomen. Ze is op mij overgekomen als een echte 'vakvrouw' ze geeft een duidelijke uitleg bij de diverse drukpunten op de voet. Ook weet ze een prettige sfeer te creëren, waardoor je je snel kan ontspannen. Voor mij hebben de vier behandelingen een positief effect gehad op mijn nekklachten, waardoor ik nagenoeg pijnvrij door het leven kan gaan.
De heer M. Overmeen


Voordat ik bij Cheng-la van Zenchia kwam, heb ik eerst een traject bij de podoloog en fysiotherapie doorlopen. Ik ervaar ernstige lage rugklachten en elke keer komt er een klacht bij. Zo loop ik nu al weer bijna een jaar met hielspoorachtige klachten. Ik besloot om mijn blokkades in mijn lichaam te onderzoeken. Ik heb veel met reiki, voetreflexologie, shiatsu massage en magnetiseren. Hierdoor besloot ik op zoek te gaan naar een goede voetreflextherapeut. Op de website van Zenchia zag ik de foto van Cheng-la en ik twijfelde geen seconde (terwijl ik toch wel van het onderzoeken en afwegen ben). Zij straalde zoveel rust uit op haar foto en haar website gaf mij voldoende informatie die ik nodig had om haar direct te bellen. Het telefoongesprek verliep fijn en ik kon direct terecht. (Ook zeer prettig als je met zoveel pijntjes in je lichaam loopt, dat je direct terecht kan).

Toen ik de 1e keer bij Cheng-la kwam gaf ze mij een warm welkom gevoel. De 1e behandeling erg aangenaam. Zo begon de zoektocht naar blokkades en die kwamen we al snel tegen. Haar behandelkamer voelt sereen aan met fijne rustgevende muziek. Elke keer als ik bij Cheng-la vandaan kom, worden de klachten milder en soms bijna niet meer aanwezig. Ze is kundig en doet haar werk met veel liefde. Dat is voelbaar. Ik ben zeer dankbaar dat ik haar ben tegen gekomen. Ik kijk naar elke behandeling uit omdat ik in een opwaartse stroom zit. Cheng-la komt op mij over als iemand die met haar hart werkt en makkelijk verbinding maakt. Dat werkt voor mij heel genezend en helend. Ik zou Zenchia iedereen aanraden. Cheng-la is een mooi mens die haar werk vakkundig uitvoert, met een mooie bevlogenheid die helemaal in “balans” is.
Mevrouw F. Zweep


De voetreflextherapieën bij Cheng-la hebben mij goed gedaan. Het voelt als thuiskomen bij haar en daarnaast heeft ze een professionele houding en prettige aandacht voor je. Het was voor mij een combinatie van ontspanning, heerlijk laten verwennen, en aandacht voor de 'ontwikkelpunten' van mijzelf. Daardoor was het óók thuiskomen bij mezelf en kon ik mijn emoties laten gaan. Ik heb hierdoor de voetreflextherapie als zeer fijn en prettig ervaren. Cheng-la zorgt goed voor je!
Mevrouw S. Versloot


De aanleiding voor een bezoek aan Cheng-la was mijn dagelijkse hoofdpijn. Ik heb nooit de illusie gehad, dat ik daar helemaal van af kon komen, maar ik ging om het een beetje dragelijker maken en misschien wat minder frequent. En waarom ik dan bij Cheng-la terecht kwam? Zoals ze zelf ook zegt, dat heeft zo moeten zijn, een beetje geholpen door het feit dat mijn kleinzoon van 10 jaar ook bij haar voetreflextherapie volgt en zulke goede resultaten boekt. Het ventje is na ieder bezoek helemaal weer in balans. En zo ervaar ik dat ook!

Al direct na mijn eerste behandeling voelde ik veranderingen in mijn lichaam. Er kwam heel wat los, ook geestelijk. Cheng-la heeft me laten inzien dat ik aan mijn emoties mag toegeven en niet altijd alleen maar rationeel hoeft te zijn. Dit zou een positieve invloed op mijn lichaam hebben, en ja, ze had gelijk. Geen behandeling is hetzelfde! Het geeft me rust en een veilig gevoel om bij haar onder handen te zijn, zo zelfs, dat ik af en toe in slaap viel!

En mijn doel heb ik bereikt; minder heftige hoofdpijn en minder frequent, maar bovenal balans tussen lichaam en geest!

Mevrouw M. de Lange


Ik kom al een tijdje bij Cheng-la voor de voetreflextherapie. Ik ga er altijd met veel plezier naartoe en ervaar de behandelingen als zeer ontspannen. Cheng-la heeft een luisterend oor en geeft goede tips op basis van de behandeling. Ze weet waar ze het over heeft en ik merk dat ze haar werk met veel passie uitvoert. Een zeer tevreden klant!

Mevrouw E. van Lohuizen

Enkele populaire behandelingen

Zenchia

60

per behandeling

Dit is bij de eerste behandeling inclusief het intakegesprek

Bekijk de behandeling

De Vlinder

45

per behandeling

Speciale behandeling voor kinderen.

Bekijk de behandeling

Blije voeten

10

tijdsduur 15 minuten

Een weldaad voor uw voeten!

Bekijk de behandeling

Goed gevoel

65

tijdsduur 60 minuten

De massage kan eventueel aangepast worden aan uw specifieke wensen.

Bekijk de behandeling

Lid Bond van Europese Reflexologen

logober

 

 

 

Wij zijn een geregistreerd beroepslid bij De BER. De BER streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze.