• Overzicht van onze behandelingen

  Overzicht van onze behandelingen

  met zorg voor u uitgekozen...

Vergoeding voetreflexologie

Vergoeding voetreflexologie

Wij zijn een geregistreerd beroepslid bij De BER. De BER streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze. Iedere zorgverzekeraar heeft eigen kwaliteitseisen en De BER tracht daaraan, binnen de mogelijkheden, te voldoen. Per 1 januari 2020 werken wij met een aantal zorgverzekeraars.
Wat houdt dit in voor u? U kunt u uw nota voor de voetreflextherapie (deels) vergoed krijgen, mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. U dient dit zelf bij u zorgverzekeraar na te vragen. De volgende zorgverzekeraars hebben de BER voor 2020 opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

Zorgverzekeraars Zenchia is aangesloten bij:
 • Aevitae (EUCARE)
 • Aevitae (VGZ)
 • AON (voorheen IAK)
 • Bovemij (Zilveren Kruis)
 • De Amersfoortse
 • FBTO
 • Gemeente Optimaal
 • OZF
 • ZieZo
 • Zilveren Kruis
height=

Voetreflextherapie Zenchia

Voetreflextherapie Zenchia

Voetreflexologie wordt al duizenden jaren toegepast in Egypte, het oude China en bij de Indianen in Noord- en Zuid-Amerika. Ons hele lichaam weerspiegelt zich in de voet. Punten op de voet corresponderen met gewrichten, spieren, zenuwbanen en organen in het lichaam.

Elk orgaan en lichaamsdeel zijn volgens de voetrelfexologie door energiestromen met een bepaalde reflexzone of een bepaald reflexpunt in het lichaam verbonden. Door te drukken op de reflexzone of het reflexpunt, worden blokkades opgeheven, ontstaat een betere doorbloeding en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Het lichaam gaat zelf aan het werk om dit te bereiken. Hierdoor kan een ziek orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken. Er komt hier door weer balans in het lichaam, waardoor men zich weer energieker gaat voelen.


Prijs: € 60,00
Tijdsduur: Per behandeling
Dit is bij de eerste behandeling inclusief het intakegesprek

Voetreflextherapie De Vlinder

Voetreflextherapie De Vlinder

Wij geven ook voetreflextherapie aan kinderen. We ervaren in onze praktijk dat kinderen erg rustig worden van een voetreflextherapie. Deze therapie is niet alleen ontspannend maar kan ook zeer preventief werken bij o.a.:

 • Obstipatie
 • Buikpijn
 • Concentratieproblemen
 • Hoofdpijn
 • Onrust
 • Slaapproblemen
 • Prikkelingen na een drukke dag

Door deze behandeling kan overtollige energie worden afgevoerd en kan een kind zich beter ontspannen. Hierdoor komt het kind beter in balans! We hebben hier al veel positieve reacties op mogen ontvangen. Het geven van een voetreflexbehandeling aan een minderjarig kind vragen wij aan (beide) ouder(s) om hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen.


Prijs: € 45,00 (t/m 15 jaar)
Tijdsduur: Per behandeling

Wanneer voetreflextherapie

Wanneer voetreflextherapie

Voetreflextherapie wordt ingezet bij o.a. stress, vermoeidheid, hoofd-, schouder- en nekklachten, overspannenheid, burn-out, gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine, darmproblemen, problemen aan de luchtwegen, hormonale klachten, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, klachten aan de urinewegen. Tevens kan de therapie ingezet worden om u beter te kunnen ontspannen of preventief voor uw gezondheid.
Het kan zijn dat uw klacht hierboven niet beschreven staat. Belt u ons gerust om te overleggen. De voetreflextherapie kan voor meerdere klachten/problemen ingezet worden.


Werkwijze voetreflextherapie

Werkwijze voetreflextherapie

Tijdens het 1e consult beginnen wij met een intakegesprek en het invullen van een anamneseformulier. Op dit formulier staan een aantal vragen over b.v. uw klacht(en) en eventuele doorgemaakte ziektes en/of operaties, bijwerkingen van medicijnen, etc. Dit geeft ons een goed en compleet inzicht bij het inzetten van de voetreflextherapie. Tijdens de therapie vullen wij een voetenkaart in, waarbij de gevoelige zones onder uw voet in kaart worden gebracht. Aan de hand van deze informatie stellen wij een behandelplan op. Dit behandelplan wordt met u besproken en er wordt gekeken hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit kan variëren van één tot meerdere behandelingen. Bij één behandeling kunt u ervaren hoe een voetreflexbehandeling werkt. Heeft u specifieke klachten? Dan raden wij meerdere behandelingen aan om tot het gewenste resultaat te komen.

Een voetreflextherapeut is geen arts en is niet bevoegd diagnoses te stellen bij ziekten, blessures of andere verwondingen. Bij twijfel raadpleeg altijd uw eigen (huis)arts of specialist.


Massage Goed gevoel

Massage Goed gevoel

Op de massagetafel krijgt uw lichaam een heerlijke massage door middel van drukpunten, strijkingen en knedingen. Gebieden zoals hoofd, hals, rug, armen en benen worden op een prettige manier onder handen genomen.

De massage kan eventueel aangepast worden aan uw specifieke wensen. Ons doel is om uw geest en lichaam volledig tot ontspanning te brengen. Een momentje helemaal voor uzelf, even niets aan uw hoofd. U zult met een 'goed gevoel' onze massagetafel verlaten.


Prijs: € 65,00
Tijdsduur: 60 minuten

Reikibehandeling Energie

Reikibehandeling Energie

Reiki is Universele Levensenergie. De Reikibehandelaar geeft door middel van handoplegging/behandeling universele levensenergie door aan de ontvanger. Deze vorm van behandelen heeft een positief effect op de energiebanen en chakra's (energiecentra van het lichaam). Een Reikibehandeling kan eventuele blokkades in het lichaam opheffen en helpt u weer in balans te brengen.


Prijs: € 45,00
Tijdsduur: per behandeling

 • Accomodations Parallax

Lid Bond van Europese Reflexologen

logober

 

 

 

Wij zijn een geregistreerd beroepslid bij De BER. De BER streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze.